Vikki and the Violence

Elektronische pop met een groot hart voor mode! 

Vikki & the Violence is een pop zangeres & songwriter uit Tilburg, en het alter ego van Chantal van Brummelen. Oorspronkelijk uit Arnhem, genoot ze kort van een mode opleiding voordat ze haar liefde & leven toeweide aan muziek.

In haar latere tienerjaren, maakte Vikki haar eerste stapjes als performing artist. Ze deed auditie en werd deel van een meidengroep als gitarist en zangeres. De band nam hun debut op in Zweden, releasde een top-10 hit single, speelde in de HMH en Ahoy, tourde door Duitsland en kregen hun eigen soap op Nickelodeon.

Nadat de band uit elkaar ging, begon ze een nieuwe studie, als vocal student aan de Rockacademie in Tilburg, waar ze in juni 2012 zal afstuderen. Daar begon ze zichzelf als zangeres & songwriter te ontwikkelen en begon ze met het schrijven en performen van haar eigen muziek.

Na zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden in 2011, vond Vikki een nieuwe stijl, een nieuwe look en een heel nieuw geluid. “Ik leerde hoe ik zelf kon opnemen en begon met het schrijven van nieuwe nummers. Ik wilde muziek maken waar mensen van moeten dansen, mensen bij elkaar komen en samen meezingen met het refrein”. Haar live show is een combinatie van visuals, excentrieke mode en de beste muzikanten om haar te ondersteunen.

Vikki heeft haar eigen rauwe, eclectische stijl, waarbij de nadruk ligt op haar veelzijdigheid als pop zangeres en performer en ze mengt elektronische pop met hiphop en dubstep in een pakkende cocktail van pop perfectie!